De Vrije Basisschool Zolder-Centrum
1 september 2020 in de lagere school

1 september 2020 in de lagere school

Dag ouders,

 

Dinsdag 1 september staat mijn team weer 100% klaar om jullie kinderen gedurende een hele schooljaar mee te nemen.

 

Maar Corona vraagt een bijzondere aanpak.  Hierbij meer toelichting over het spreidingsplan in de lagere school.

 

Er kunnen geen ouders op de speelplaats; ook niet 1 september.  Wij willen zo veilig mogelijk werken en  social distancing kunnen garanderen.  Ook aan de schoolpoort wordt verzocht steeds je mondkapje te dragen en voldoende afstand te houden tussen andere ouders en de juffen

         

 

Een juf onthaalt je kind vanaf 8u25 aan de schoolpoort (zwarte poort Heldenplein).  De juf zal je kind de gelegenheid geven om de handen te ontsmetten.  Alle juffen zullen verspreid op de speelplaats staan.  Je kind kan zijn/haar juf opzoeken.  Zij zal immers een bordje in de lucht houden zodat je kind naar zijn/haar klasbubbel kan gaan.   

Samen gaan ze naar de nieuwe klas, waar een onthaalmoment zal georganiseerd worden.  Ook in de klas zullen alle hygiënemaatregelen met je kind worden doorgenomen.  Ook op de eerste schooldag leren we de leerlingen aan welke gangen, trappen en handwas- en toiletmomenten er georganiseerd worden.  Dit wordt zoveel als kan gespreid in tijd en ruimte.

 

Kom dus goed op tijd.  Om 8u40 gaat de bel en sluiten wij de poort. Je kind mag het onthaal niet missen !

 

 

Op het einde van de schooldag zullen we de klassen in fases naar buiten laten gaan.  Intern is er een spreidingsplan opgesteld zodat de leerlingen en juffen elkaar minimaal ontmoeten in de gangen.  Per klasbubbel zullen de leerlingen gespreid uitstromen.  De bel gaat om 15u10. 

Houd er rekening mee dat dit alles meer tijd nodig heeft dan in gewone schooltijden.  Wees geduldig want broers en zussen zullen gespreid naar buiten stromen. 

Deze werkwijze zal na enkele dagen geëvalueerd worden en indien nodig bijgestuurd.

      

 

Indien u recent uit oranje of rood gebied op vakantie bent geweest, apprecieert de school uw inspanning om een arts te contacteren.  Wij appreciëren uw verantwoordelijkheidszin indien je gezin in quarantaine moet gaan.  Samen kunnen we inspanningen doen om je op de hoogte te houden van de leerstof. 

        

 

Om de leerlingenstromen en het kruisen van leerlingen en personeel te beperken, besliste het team om in de klassen te lunchen.  De leerlingen brengen een handdoekje mee zodat hun bank proper blijft.  De school zou het ook appreciëren dat leerlingen op school zouden blijven eten, zodat er minimaal in- en uitgelopen wordt tijdens de middagpauze.

       


Mag ik namens al mijn collega's jullie een aangenaam schooljaar  toewensen.   En nogmaals onze oprechte waardering voor een volgehouden inzet.  Met vriendelijke groeten,


Rita Grosemans 

directie

Terug naar overzicht

Onze klasblogs

Hieronder vind je al onze klasblogs, met foto's per leerjaar.

Volledige kalender