De Vrije Basisschool Zolder-Centrum
Corona update 19/3/20

Corona update 19/3/20

De verstrengde maatregelen om het coronavirus af te remmen zijn gisteren woensdagmiddag ingegaan. Voor het onderwijs besliste de Nationale Veiligheidsraad eerder al dat de lessen geschorst zijn en dat de scholen in opvang moeten voorzien tot de paasvakantie. Die maatregel blijft van kracht.  

Op advies van wetenschappers en virologen blijft ook  't Molenholleke open. Dit is van vitaal belang, omdat die opvang garandeert dat mensen met levensnoodzakelijke jobs hun werk kunnen blijven doen
 
concreet :
-Zieke kinderen blijven uiteraard thuis.  Als je kind ziek wordt in de opvang, dan wordt het kind apart gezet en wordt u gecontacteerd. 
-Kinderen wiens ouders thuis (telewerk) aan de slag zijn,vangen hun kinderen thuis op. 
-Indien door  bijzondere omstandigheden, waaruit blijkt dat thuisopvang geen veilige optie is, kan u mij contacteren ( mail mij op info@molenholleke.be ).  
 
Zowel in de kleuterschool vestiging Holstraat als in de lagere school vestiging Heldenplein is opvang voorzien.  

De school werkt samen met de voor- en naschoolse opvang van de gemeente-OCMW.  Ook deze opvang   ( 't Klim-op-ke)  blijft verzekerd.  Digitaal inschrijven is wel noodzakelijk.
 
Spreek  met je kinderen over hygiëne;  handen wassen met water en zeep, geen handen geven; hoesten in de elleboog enz.  Druk er  op dat ze voldoende afstand houden; ook al is dat voor kleuters niet gemakkelijk om te begrijpen.  
 
 
Om de opvang voor de 2e opvangweek te kunnen voorbereiden, hebben wij graag wat zicht op het aantal leerlingen.  Misschien kan u  al inschatten of uw kind(eren) naar de opvang za(u)l(len) komen van maandag  23/3/20 t.e.m. vrijdag 27/3/20.  
 
Mailt u mij enkel  terug op info@molenholleke.be , indien u van de opvang wenst gebruikt te maken.  Dus enkel de ouders die opvang wensen.  U hoeft niet terug te mailen als u thuis of elders uw kinderen opvangt.

 

Naam kleuter/leerling: ………………………………………………………………   uit klas : .......................................................................    

 

- Wij zullen  dagelijks gebruik maken van de opvang in de school.

- Wij zullen  gebruik maken   van de opvang in de school op:
      O maandag 23/3  O dinsdag  24/3 O woensdag 25/3  O donderdag 26/3 O vrijdag 27/3   en dit voor- en/of namiddag.


- Wij kunnen dit nog niet inschatten en bekijken het van dag tot dag.

 

 
Om alles voor de 3e opvangweek in kaart kunnen brengen, zal ik voor de daarop volgende week  op donderdag 26/3/20  opnieuw een mail sturen.
 
 
Alvast bedankt voor de medewerking in deze uitzonderlijke omstandigheden.  
 
Met vriendelijke groeten,
Rita Grosemans
directie

Terug naar overzicht

Onze klasblogs

Hieronder vind je al onze klasblogs, met foto's per leerjaar.

Volledige kalender