De Vrije Basisschool Zolder-Centrum
opstart lagere school

opstart lagere school

Dag ouders,

 

Het schooljaar is in zicht.  We kijken uit naar 1 september.

          

Al jaren organiseert 't Molenholleke een openklasdag eind augustus.  Gezien het corona-virus nog steeds aanwezig blijft, heeft het team lagere school beslist om enkel de  eerste klassertjes en nieuwe leerlingen die september starten, te verwelkomen op de openklasdag van vrijdag 28/8/20 tussen 17u en 19u.  

We vragen ook dat slechts één ouder de leerling van het eerste leerjaar en nieuwe leerlingen begeleidt.  De juffen zullen je persoonlijk contacteren om een precies moment af te spreken.

De school wil zo veilig mogelijk werken en vraagt dat elke ouder een mondkapje draagt, handhygiëne en social distancing respecteert.

Een alternatief is voorzien voor alle andere leerlingen (2e tot en met het 6e lj).  De juffen zullen een filmpje, een berichtje of foto’s online bezorgen.  Op deze manier kan elke leerling toch al even kennis maken met de nieuwe klasjuf.   Zo weet ook jouw kind in welke klas het zit.  Helaas omwille van privacy-redenen kunnen we geen klaslijst met namen van medeleerlingen doormailen. 

 

        

Vanaf 1/9/20 wensen wij geen ouders op de speelplaats, om zoveel als mogelijk social distancing te kunnen organiseren.  Een juf onthaalt je leerling aan de schoolpoort (zwarte poort Heldenplein).  Er zal een spreiding van onthaal- en ophaalmomenten georganiseerd worden.  Een werkgroep werkt het scenario uit.  Een mail met details volgt nog.

Ook aan de schoolpoort wordt verzocht steeds je mondkapje te dragen en voldoende afstand te houden tussen andere ouders en de juffen. 

 

 

De info-avonden voor de lagere school zullen ook online georganiseerd worden. 

1e leerjaar

Woe 9/9/2020 vanaf 19u

2e leerjaar

Di 15/9/2020 vanaf 19u

3e leerjaar

Di  8/9/2020 vanaf 19u

4e leerjaar

Ma 21/9/2020 vanaf 19u

5e leerjaar

Ma 14/9/2020 vanaf 19u

6e leerjaar

Do 17/9/2020 vanaf 19u

 

School- en klasafspraken en de inhoudelijke werking van de klas  worden toegelicht door middel van een power-point die online gepresenteerd wordt.  Je krijgt de mogelijkheid om online (google-meet) de juf vragen te stellen over de klaswerking.   Details volgen.

 

        

Om hygiënische redenen vragen we ook om geen zelfgemaakte versnaperingen als traktaties mee te brengen.  Zelfgemaakte versnaperingen kunnen uiteraard als eigen tussendoortje.  Wens je toch te trakteren bij een verjaardag, dan graag individueel verpakte versnaperingen.   De verpakkingen gaan wel terug mee naar huis om de afvalberg op school te beperken.

 

De school volgt de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad.   De school neemt heel wat hygiënische maatregelen.  Daarom  rekenen we op verantwoordelijkheidszin van iedereen.  Een veilig start van het schooljaar is noodzakelijk.   Angst- en onveiligheidsgevoelens kunnen aanwezig blijven.  Praat met je kind en stel het gerust.  De juffen doen er alles aan om veilig te werken.


Mag ik namens al mijn collega's jullie een aangenaam schooljaar  toewensen.   En nogmaals onze oprechte waardering voor een volgehouden inzet.

 


Met vriendelijke groeten,
Rita Grosemans 

Terug naar overzicht

Onze klasblogs

Hieronder vind je al onze klasblogs, met foto's per leerjaar.