De Vrije Basisschool Zolder-Centrum
Terug uit het buitenland ?

Terug uit het buitenland ?

Beste leerling
Beste ouder(s)
 
Wij informeren u graag over de huidige wettelijke verplichting bij terugkeer uit landen binnen de Europese Unie met code rood en terugkeer uit alle landen buiten de Europese Unie en de Schengenzone. 
 
Hiervoor verwijzen we ook naar de website  https://diplomatie.belgium.be/nl  van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.
 
U bent verplicht: 
 
1. Binnen de 48 uur vooraleer u terug in België bent het document “Public Health Passenger Locator Form” in te vullen. U vult dit online in op   https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form  

2. Onmiddellijk veertien dagen quarantaine te respecteren. Tijdens de quarantaine mag uw kind niet naar school. 
 
3. Een test op COVID-19 te laten afnemen. U ontvangt na het invullen van bovenstaand document een code waarmee u zich kan laten testen. Met deze code kan u ook de test laten terugbetalen. Blijf in afwachting van uw afspraak voor uw test en resultaat in quarantaine.
 
o Indien u negatief test op het covid-19 virus, blijft u thuis in quarantaine. Ten vroegste vijf dagen na de eerste test en negen dagen na uw terugkeer, volgt een tweede test. Is deze test ook negatief, dan hoeft u niet
   langer in quarantaine te blijven.  
o Is de test positief, volg dan de instructies van uw huisarts en blijf in zelfisolatie.
 

In uw belang en in het belang van alle leerlingen, personeelsleden en hun familie vragen wij u uitdrukkelijk om deze wettelijke verplichting strikt op te volgen. 

 

Hartelijke dank
Vriendelijke groeten
 
de directie
 

Terug naar overzicht

Onze klasblogs

Hieronder vind je al onze klasblogs, met foto's per leerjaar.