De Vrije Basisschool Zolder-Centrum
weetjes voorafgaand aan de herfstvakantie 29/10/20

weetjes voorafgaand aan de herfstvakantie 29/10/20

Enkele weetjes voorafgaand aan de herfstvakantie.

 

1. Corona speelt ons allen parten.  Bedankt voor de inspanningen om alle maatregelen op te volgen.    


De scholen schakelen over op oranje.  Concreet betekent dit dat niet-essentiële bezoekers geweerd worden.  Ook leeruitstappen worden geannuleerd.  Zwemmen en uitstappen naar  CC Muze worden even stop gezet.     De jaarlijkse soepactie, tijdens de advent, wordt uitgesteld.  Traktaties kunnen enkel mits individuele verpakkingen. 

        

De oudercontacten van november gebeuren daarom online of telefonisch.   

 

Ook na de vakantie blijven leerlingen met symptomen thuis.  

Wie  naar het buitenland gaat volgt het advies van de overheid op : https://travel.info-coronavirus.be/nl/public-health-passenger-locator-form 

Samen met het CLB doen wij opvolging en treffen wij maatregelen indien iemand COVID+ is.  Het is belangrijk dat alle informatie goed doorstroomt. 

De CLBch@t is ook open tijdens de verlengde herfstvakantie      

 

De herfstvakantie wordt verlengd t.e.m. 11 november.  Op deze manier probeert men de besmettingen  af te remmen.  We herstarten donderdag 12 november.  De gemeente organiseert op 9 en 10 november extra opvang.  Je vindt info op https://www.heusden-zolder.be/bko   


De juffen zullen na de herfstvakantie de klassen vaak verluchten.  Ook al staat de verwarming aan, een extra dikke trui of vestje is misschien welkom tijdens de momenten dat de klas verlucht wordt.                                                                                      


Oefen met je kind het handen wassen : handpalmen, handrug, tussen de vingers en de duim. 

Instructies handen wassen met water en zeep_feb2020

 

2. MEER lezen = BETER in taal.   

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek van 21 tot 29 november 2020 zetten we weer het belang én het plezier van (voor)lezen in de kijker.  Graag zetten we ook dit jaar  in op ouderbetrokkenheid. Ouders zijn immers cruciaal voor de leesopvoeding.

Wat willen we doen in de lagere school ?  De juffen verzamelen filmpjes van voorlezende (groot)ouders.  Jullie mogen dus lekker vanuit jullie luie zetel voorlezen. Na de herfstvakantie volgen precieze instructies.

     


Jullie staan er zeker niet alleen voor.  Dagelijks wordt na de middagpauze een kwartiertje (voor)gelezen in de klas.  De leerlingen kiezen uit strips, weetboeken, verhalen, digitale platforms, .....  De kleuterjuffen zetten eveneens dagelijks in op voorleesmomentjes.  

 

Meer info op   www.voorlezen.be  ! 

Lees even de leestips 

tips om voorlezen plezieriger te maken 

Bekijk  het youtube-filmpje  

ttps://www.youtube.com/watch?v=vEO0uX_ilwQ&authuser=1  

 

3. Het oefenen in Bingel in de lagere school, maar ook thuis is belangrijk en zinvol.  Maar we hebben ook de hulp van de ouders nodig !!

We merken dat kinderen het moeilijk vinden om zelfstandig in te loggen. Het zou fijn zijn om tijdens de herfstvakantie samen met je kind dit inloggen  te oefenen.  Je vindt de inloggegevens in de agenda van je kind.   Oefen even samen met je kind totdat het lukt.  Op deze manier kan elke leerling vlot zelfstandig in Bingel aan de slag.

      


Leerlingen van het 4e , 5e en 6e leerjaar hebben allen een persoonlijk molenholleke-mailadres.  Als zij zelfstandig hun mailbox kunnen openen, zou dat ook heel wat tijd besparen.  Je zoon of dochter stuurt daarom best een mail tijdens de herfstvakantie naar de juf als oefening.

 

4. Maandag en woensdag = fruitdag op school.               

             

5. De ouderraad en de juffen zetten vaak in op veiligheid in en rond de school.   'Veilig op weg' naar school  tijdens de donkere ochtenden  laat ons niet onberoerd.  Wij stimuleren het dragen van een fluohesje en een fietshelm ! 

Daarom dragen wij onderweg naar de sporthal of tijdens klasuitstappen steeds fluohesjes .  Alle leerlingen van het 4e lj behaalden hun voetgangersdiploma; dit in  samenwerking met de politie van Heusden-Zolder en Vlaamse Stichting Verkeerskunde.  Geef het goede voorbeeld !                                                          

                

                                            

6. Fijn dat er zoveel positieve reacties kwamen op de oproep op tijd naar school te komen.   

 

Voor iedereen een prettige herfstvakantie !             

 

Met vriendelijke groeten,   

 

 

Rita Grosemans 

Terug naar overzicht

Onze klasblogs

Hieronder vind je al onze klasblogs, met foto's per leerjaar.