De Vrije Basisschool Zolder-Centrum
Wegenwerken Ringlaan

Wegenwerken Ringlaan

Aannemer Grizaco gaat de asfaltverharding op de Ringlaan vernieuwen.

 

Het gaat om het deel tussen de rotonde met de Sluisbamd en de rotonde met de Stationsstraat. Het wegdek van de middengeleider ter hoogte van Beekbeemdenhof en Kuiperstraat wordt echter niet vernieuwd omdat deze asfaltverharding nog maar 3 jaar oud is.

 

Deze werken zullen 2 dagen duren. Op 9 oktober wordt de bestaande asfaltverharding gefreesd (4 cm) en op 10 oktober wordt de nieuwe asfaltverharding geplaatst. Doorgaand verkeer zal worden omgeleid. De lijnbussen volgen een omleiding via de Dorpsstraat / Dekenstraat zodat er geen halteverlies is.

 

De buitenschoolse opvang 't Klim-op-ke  zal op deze 2 dagen bereikbaar zijn via de Kuiperstraat waar tijdelijk terug 2-richtingsverkeer wordt ingevoerd. Er zal ook een parkeerverbod worden ingevoerd in de Kuiperstraat.

 

Ook in de Beenhouwerstraat zal op 9 en 10 oktober 2-richtingsverkeer en een parkeerverbod worden ingevoerd. Ook het toegangsverbod naar de parking via de Beenhouwerstraat (aan de zijde van de Ringlaan) zal tijdelijk worden opgeheven zodat de parking van CC Muze tijdens de werken bereikbaar blijft.

 

Tijdens het frezen is plaatselijk verkeer nog mogelijk (wel met de nodige voorzichtigheid) maar tijdens het aanbrengen van de nieuwe asfaltverharding kan dat niet. Het verkeer is pas toegelaten 2à3 uur na het aanbrengen van de nieuwe asfaltverharding.

 

De belijning zelf zal waarschijnlijk ook nog in de maand oktober worden uitgevoerd maar dit brengt geen grote hinder met zich mee. Het doorgaand verkeer mag dan gewoon op de Ringlaan blijven.

Terug naar overzicht

Onze klasblogs

Hieronder vind je al onze klasblogs, met foto's en nieuwsberichtjes per leerjaar.

Volledige kalender