Ouderraad

Wie zijn we?
De ouderraad bestaat uit een aantal geëngageerde en enthousiaste ouders die zich samen met de school willen inzetten voor het belangrijkste in ons leven: de opvoeding van onze kinderen.

De ouderraad vormt een brug tussen de directie en leerkrachten enerzijds en de ouders anderzijds. Ons doel hierbij is om een schakel te zijn tussen de twee belangrijkste opvoeders van onze kinderen: de ouders en de leerkrachten en hen te ondersteunen bij deze moeilijke taak. Daarnaast bevorderen wij de informatie-uitwisseling tussen de ouders onderling.

Wat doen we?
De focus van de ouderraad is gelegen op het helpen bepalen en uitzetten van het schoolbeleid. Een om een concreet voorbeeld te noemen: de ouderraad werkt op dit moment nauw samen met de school en de gemeente bij het bepalen en uitstippelen van een verkeersveiligheidsplan rondom onze school.

Daarnaast zijn we veel bezig met het bewerkstelligen van sociale cohesie tussen alle betrokkenen.

De ouderraad ondersteunt de school bij de organisatie van enkele leuke evenementen; denk hierbij onder meer aan de Kersthappening, de ontbijtmanden en het schoolfeest. Op deze manier wordt de sociale betrokkenheid vergroot en creëert dat een gevoel van samenhorigheid.

Indien de ouderraad bij deze evenementen winst genereert, dan wordt deze geheel aangewend ten behoeve van de school. Zo hebben we de afgelopen jaren de speelplaatsen verfraaid, boeken en speelgoed aangekocht.

Hoe doen we dat?
Wij vergaderen 5 avonden per jaar, samen met de directie en een aantal leerkrachten. Daarnaast worden er in kleinere werkgroepen diverse projecten besproken, voorbereid en uitgevoerd.

Bent u benieuwd naar onze samenwerking? Of wenst u onderdeel te worden van ons enthousiaste team? Of wilt u helpen bij (een van) de schoolevenementen? Neem dan zeker eens contact met ons op!

U kunt ons ook per e-mail contacteren:
ouderraad@molenholleke.be

of via onze facebookpagina: Ouderraad Molenholleke Nieuw.

Ga ook even naar het instagram-account : ouderraadmolenholleke

Wie zijn wij?

De ouderraad bestaat uit een groep ouders die mee willen praten, denken, plannen en meewerken met de directie en het schoolteam aan het opvoedings– en onderwijsgebeuren op onze school. Door deze samenwerking kunnen we de school nog beter maken voor onze kinderen. De ouderraad vergadert een vijftal keren per jaar, en is het overlegplatform tussen ouders en de school.

Enkele actieve leden van de ouderraad :

Kelly Franken mama van Lewis en Amelie
Annouk Vandenreyken mama van Aiden
Ilse Palmans mama van Ben en Mieke
Dorien Wynands mama van Mira en Liam
Lieze Carmans  mama van Rhune en Minne
Danny Smets papa van Collin
Sarina Carzedda mama van Dries
Ismet Gözde Vatansever mama van Belis en Batu
Kirsten Valkeneers mama van Daan, Lauren
Malou Camps mama van Lola, Stella, Cisse
Kim Geraerts mama van Alexander, Thomas, Matthias en Ella
Ellis Schops mama van Emma en Eden
Christine Vanderhoydonck mama van Max en Raphael
Juf van de kleuterschool en juf Greet of Pam namens de lagere school, juf Rita (personeel en directie)